Luc Deconinck voorzitter N-VA SINT-PIETERS-LEEUW

Op 8 maart 2011

Sedert zijn studententijd was hij, buiten elke partij om, begaan met de Vlaamse autonomie en de Vlaamse rand. Als voorzitter van het Halle-Vilvoorde Komitee (tot 2005) was hij één van de drijvende krachten achter de acties rond de splitsing van BHV.
 
In 2005 werd hij voorzitter van VZW De Rand, die het Vlaams beleid ter ondersteuning van de Vlaamse rand gestalte geeft. Met de jongste verkiezingen van 13 juni 2010 koos hij resoluut voor de N-VA als lijstduwer op de N-VA Kamerlijst voor BHV. Voor zijn Vlaamse inzet werd hij beloond met (o.a.) de André Demedtsprijs (2004) en de Vic Feytonsprijs van het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw (2005).
 
Jurist en fiscalist van vorming, was hij eerst 12 jaar actief als advocaat en sindsdien in het bedrijfsleven. Zijn specialiteit : staatshervorming en Vlaamse Rand/Brussel.
 
Katleen Bury (27 jaar) wordt ondervoorzitter. Katleen komt uit Huldenberg en is zopas verhuisd naar Sint-Laureins-Berchem. Nadat ze drie jaar advocate was aan de Balie van Brussel, werkt ze sinds september 2009 op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois als raadgever voor de Vlaamse Rand en Brussel.
 
Werden ook verkozen: Gust Crabbe, Lily Debruyn – Ockerman, Yvo Debruyn, Eddy De Cock, Jan Desmeth, Daniel Gistelinck, Annemarie Van Belle – Cloesen, Jan Van Belle en Marleen Van Hassel - De Kegel.
 
Naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen toe werd nog geen beslissing genomen of N-VA zelfstandig of samen met CD&V- zoals bij vorige gemeenteraadsverkiezingen- naar de kiezer trekt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is