2508 Gordelbomen geplant in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw werden het voorbije plantseizoen 2508 Gordelbomen geplant. Dat laat Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts weten. De Gordelbomen zijn een positief gevolg van de alternatieve corona-editie van de Gordel van 2020. Dit jaar werd de actie herhaald, met succes. In totaal werden het voorbije plantseizoen maar liefst 15.745 Gordelbomen geplant in gemeenten in en rond de Vlaamse Rand. Een verdubbeling in vergelijking met de editie van 2020. “De Gordelbomen symboliseren mee onze offensieve aanpak voor een groenere Vlaamse Rand”, zegt Vlaams minister Ben Weyts.

De alternatieve ‘corona-editie’ van de Gordel 2020 bood deelnemers de kans zich te registreren. Voor elke vooraf geregistreerde deelnemer werd toen een stuk extra groen aangeplant in de Vlaamse Rand. Resultaat: bijna 8.000 Gordelbomen extra in en rond de Vlaamse Rand. Met de Gordeleditie van 2021 kreeg de actie een glansrijk vervolg: 15.745 Gordelbomen werden zo het voorbije plantseizoen aangeplant. “De Gordel viert en versterkt meer dan ooit het groene karakter van onze streek”, zegt Vlaams minister Ben Weyts.

2508 Gordelbomen werden aangeplant in Sint-Pieters-Leeuw. Marc De Bosscher van N-VA-Sint-Pieters-Leeuw is blij dat ook in Sint-Pieters-Leeuw Gordelbomen werden aangeplant. “We mochten al meermaals de Gordel ontvangen in onze gemeente en met deze actie blijft de Gordel voor heel lang onderdeel van de Vlaamse Rand”. “Samen met minister Weyts dankt N-VA Sint-Pieters-Leeuw de vele vrijwilligers die hieraan hun steentje hebben bijgedragen.”