N-VA wil de grootste worden in Sint-Pieters-Leeuw

Op 10 mei 2012

Bij het opstellen van de lijst met 31 namen werd op verschillende criteria gelet. Een belangrijke voorwaarde was een goede geografische spreiding van de kandidaten. "En aan die voorwaarde is heel goed voldaan, want uit alle wijken en oude deelgemeenten hebben we goede kandidaten gevonden die daar telkens ook sterk ingepland zijn in het verenigingsleven" zegt partijvoorzitter Luc Deconinck.

Achter de schermen wordt er momenteel gewerkt aan een lokaal programma, daarbij zullen de antwoorden op de enquete, die enkele weken geleden verstuurd werd via het lokaal afdelingsblad, een belangrijke rol spelen. "Het Vlaams en groen houden van Sint-Pieters-Leeuw is een belangrijk thema dat telkens terugkomt en uiteraard een van onze speerpunten is", zegt Deconinck. Er zijn ook opmerkelijk veel opmerkingen over de verloedering van Ruisbroek."

Ambitie steekt de partij niet onder stoelen of banken. "We willen de grootste partij worden en willen dan ook de burgemeester worden", laat Deconinck weten. "Toch moeten we met de voeten op de grond blijven, Nationaal zijn we de grootste partij en het is aan ons om dat op lokaal vlak te vertalen." Ter info en toch opmerkelijk , de partij ging vorige gemeenteraadsverkiezingen in kartel met CD&V, maar kreeg toe niemand verkozen tot gemeenteraadslid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is