Darya Safai. Een dame met een visie!

Op 7 maart 2018

Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag kwam Darya Safai op uitnodiging van N-VA Sint-Pieters-Leeuw haar levensverhaal vertellen in de Merselborre te Vlezenbeek.
Een goed gevulde zaal luisterde naar haar boeiende getuigenis , over hoe ze als kind de revolutie in Iran meemaakte, hoe ze als studente de strikte kledingvoorschriften ervaarde en er zich tegen afzette, hoe ze uiteindelijk samen met haar man besloot om te vluchten naar ons land.

Eens hier bij ons genoot ze van de vrijheid maar ze zag hoe ook het islamisme onze samenleving binnensloop. Opnieuw laat ze haar stem horen en geeft ze duiding bij wat er vandaag allemaal gebeurt. Darya bracht ons vanavond een duidelijke boodschap:” wie voor gelijkheid is van man en vrouw , kan niet voor de hoofddoek zijn.”

Na haar uiteenzetting nam Darya nog ruim de tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Heel wat aanwezigen kwamen haar nadien bij het fotomoment nog spontaan bedanken voor haar heldere boodschap. Darya schreef haar verhaal ook neer in een boek: “ Lopen tegen de wind.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is