Gezonde financiën, zodat verder kan geïnvesteerd worden in een betere, leefbare en veilige gemeente, ten goede van alle inwoners.

Op 12 maart 2016, over deze onderwerpen: Beleid &Financiën

Gezonde financiën zijn een absolute prioriteit voor N-VA Sint-Pieters-Leeuw.

Voor het eerst sinds lang werden de belastingen bij het begin van deze legislatuur niet verhoogd.
N-VA Sint-Pieters-Leeuw wilde eerst besparen op de werking van de eigen diensten, zonder aan de dienstverlening te raken.
Dat is in de eerste twee jaren van deze legislatuur goed gelukt, hetgeen ruimte schept om projecten en investeringen te doen, die de burger ten goede komen.
Wij zetten de tering naar de nering, maar creëren zo toch ruimte om projecten te realiseren ten goede van de burger.

Een greep uit onze beleidsprioriteiten:

  • Onze gemeente groen en Vlaams houden door beperkingen op te leggen aan bouwprojecten (minder woningen per ha., meer parkeerplaatsen op eigen terrein, convenanten,…)
  • Onze gemeente veilig houden (behoud van het politiekantoor in Zuun, ANPR-camera’s, bewakingscamera’s,….)
  • Onze gemeente leefbaar houden en zorgen dat mensen geholpen worden en andere op hun plichten worden gewezen (wijkteams, gemeenschapswachten, zowel preventief als handhaving,….)
  • Onze gemeente een goed werkend sociaal beleid geven (met zorg en steun voor wie het nodig heeft. Met rechten en plichten voor nieuwkomers).
  • Onze gemeente bruisend houden (ondersteuning van het vereningsleven en meer ambitie mag bij cultuur, sport, jeugd en senioren).

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is