Minister Weyts investeert € 445.104 in Gemeentelijke Basisschool - Den Top in Sint-Pieters-Leeuw

Op 24 november 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs en kinderopvang

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 445.104 in Gemeentelijke Basisschool - Den Top in Sint-Pieters-Leeuw. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Sint-Pieters-Leeuw ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 445.104 in Gemeentelijke Basisschool - Den Top in Sint-Pieters-Leeuw.

Burgemeester Jan Desmeth:

“Onder impuls van toenmalig schepen van onderwijs Gunther Coppens (van 2013 tot 2018), huldigden we in oktober 2019 de Molenborre in Sint-Laureins-Berchem in als een kleine, gezellige kleuterschool op maat van het dorp. Sindsdien kunnen jonge ouders van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem zeker zijn van een plaats in de eigen gemeente omdat de afstand van deze afdeling van school Den Top gerekend wordt van thuis tot aan Puur Natuur. Zonder deze investering dreigden zij in de kou te blijven staan. Vanaf het eerste leerjaar kunnen ze dan doorstromen naar het eerste leerjaar aan Den Top in Leeuw centrum. We investeerden in 2 leuke kleuterlokalen, nieuw sanitair en een uitbreiding van 10,5 op 5 meter, die gebruikt wordt als binnen-speelplaats en plaats om te eten. Bij aanvang van de werken in september 2018 dienden we een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse Overheid. We zijn blij dat deze subsidies, ter waarde van 445.000 euro nu werden toegekend en binnenkort op de rekening van de gemeente zal overgeschreven worden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is