N-VA Sint-Pieters-Leeuw pakt uit met nieuwe en jongste Vlaming

Op 11 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Veel nieuwe Vlamingen kiezen bewust voor N-VA. In heel Vlaanderen duiken jonge mannen en vrouwen op met roots in het buitenland. Ze zijn gecharmeerd door het verhaal van verandering. Overtuigd van integratie en inburgering, om te slagen in het leven.

 

Zo ook in Sint-Pieters-Leeuw. Op plaats 28 kandideert Elisa Amsalkhir voor de gemeenteraad. Ze is ongetwijfeld een van de jongste kandidaten in Vlaanderen. Op 28 juni wordt ze 18 jaar.

 

Elisa woont in Ruisbroek en wil volgend jaar sociaal werk studeren. Haar vader was vier jaar als hij met zijn ouders naar België kwam. Hij ging meteen in Ruisbroek naar school, en nadien naar Halle. In het Nederlands. Elisa’s grootouders vonden het de normaalste zaak van de wereld. Elisa zelf ging altijd in het Nederlands naar school, al spreekt ze ook heel goed Frans.

 

Omdat de N-VA veel positieve veranderingen heeft gerealiseerd in Ruisbroek, die zij verder wil steunen, stapt ze in de politiek. ‘Het is een heel grote stap,’ zegt ze, maar ze verwacht ook ‘een topervaring’. Vooral voor de jeugd, wil ze zich inzetten. Haar persoonlijke verkiezingsmotto luidt dan ook ‘Samen werken we aan de toekomst’.

 

Elisa en haar vader zijn een krachtig voorbeeld van waar N-VA voor staat. Nieuwkomers die Nederlands leren, verbinden zich snel met de gemeenschap. Elisa: ‘Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen in Vlaanderen Nederlands leert, want taal verbindt ons allemaal. Zo kan iedereen met zijn buren communiceren. En het is ook belangrijk om vlot werk te vinden.’

In de N-VA kijkt ze vooral op naar Bart De Wever: ‘een politicus die zegt wat hij denkt en waar het op staat, dat hebben we meer nodig.’

 

Luc Deconinck, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, en op 14 oktober kandidaat om zichzelf op te volgen: ‘Elisa toont dat de “verbindende” gemeente die N-VA wil, geen ijdel begrip is.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is