Nieuwe troef voor onze gemeente : Landhuis de Viron

Op 9 januari 2018, over deze onderwerpen: Cultuur - Jeugd - Sport - Bibliotheek

Nieuwe troef voor onze gemeente: Landhuis de Viron
Met de verkoop van de terreinen aan de Bergpoort (Bergensesteenweg) eind 2015 ontvingen we een bedrag van circa 3 miljoen euro. Middelen die we beloofden opnieuw te investeren in het gemeentelijk patrimonium.

Met de aankoop van het Landhuis de Viron aan het Coloma- park komen we deze belofte na. In juni 2017 werd 720 000 euro voorzien voor de aankoop van het gebouw waarmee we het park met ongeveer 0,5 hectare kunnen uitbreiden. De kosten voor de verbouwingen worden geraamd op 1 miljoen euro zonder uitbreiding en 3 miljoen met uitbreiding. De geplande verbinding tussen de huidige bibliotheek en de kunstacademie (1 miljoen euro) schrappen we.

Een volgende stap in dit dossier is het inpassen van het gebouw in het domein. Dankzij een uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw zullen we er de bibliotheek en een toerismekantoor kunnen huisvesten. Een leeszaal met zicht op het mooie park wordt zeker een nieuwe troef voor onze gemeente. De nieuwe bestuursploeg zal in 2019 niet van nul moeten beginnen.

Het is mogelijk om in 2019 te starten met de uitbreiding en verbouwing naar een mooie bibliotheek en toerismeloket, zodat deze halve hectare snel geïntegreerd geraakt in het Colomapark.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is