U bent hier
Nu we het klappen van de zweep kennen, zijn de ambities voor onze gemeente alleen nog maar groter geworden.
In feite ben ik in de politiek gegaan om dingen te veranderen. Ik had grondig het gevoel dat onze gemeente al jaren in slaap gesukkeld was. Die verandering hebben we in Sint-Pieters-Leeuw met de N-VA gebracht. Onze gemeente is intussen terug een gemeente geworden waar cultuur is, het verenigingsleven bruist en waar mensen terug fier op hun gemeente kunnen zijn.
Ikzelf ben vooral fier op enkele realisaties die voor die verandering staan. Als m’n me binnen 20 jaar zou vragen waar ik het meest fier op ben van alle realisaties zal ik ongetwijfeld denken aan de hermeandering van de Zuunbeek. Een project dat al 25 jaar op tafel lag. Alles was klaar om te beginnen, maar het kwam er maar niet van. Dingen in gang zetten, opportuniteiten zien en op die manier dynamiek in de zaak brengen dat is het belangrijkste wat een politicus moet doen, naast het luisteren naar mensen en de problemen oplossen in plaats van ze te negeren.
Ik ben eveneens fier op het nodige lobbywerk dat we hebben verricht om € 4,7 miljoen naar onze gemeente te halen voor extra plaatsen op school voor onze kinderen. In totaal zullen er binnenkort 524 extra plaatsen zijn (op de huidige 3000 leerlingen) en zullen we geen capaciteitsprobleem meer hebben .
Dat we met de scholen ook een taalbeleidscharter hebben ondertekend en dat alle scholen zich ook houden aan de afspraak om enkel Nederlands te praten met ouders en slechts in zeer uitzonderlijke gevallen daarvan af te wijken (indien naar een noodzaak voor is) vind ik een zeer goeie zaak. Daar dank ik dan ook alle directies en alle inlichtende machten voor hun inzet.
Aan het begin van de legislatuur stelden we ook voorop dat we met onze bibliotheek een inhaalbeweging zouden maken om onze bibliotheek de 21e eeuw in te loodsen. Ik denk dat we daar aan voldaan hebben nu de bibliotheek digitale zelfuitleenbalies heeft, is aangesloten op het digitaal provinciaal bibliotheekplatform en een moderne insteek naar collectievorming toe heeft. Als in de zeer nabije toekomst de bibliotheek in het verbouwde landhuis De Viron zal gehuisvest zijn, dan denk ik dat we trots morgen zeggen dat we onze bibliotheek klaar gemaakt hebben voor de 21e eeuw
Uiteraard zijn er nog heel veel grotere, maar ook kleinere verwezenlijkingen en belangrijke momenten waar ik het gevoel had dat we het verschil konden maken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de twee nachten van wateroverlast waar ik op terrein letterlijk met de broek in de botten stond. Nu is het vooral uitkijken naar hopelijk een mooi vervolg aan dit verhaal, want nu we het klappen van de zweep kennen zijn de ambities en de inventarisatie van de op te lossen problemen enkel nog maar groter geworden.