Weyts geeft huursubsidie aan de Ave Maria basisschool in Sint-Pieters-Leeuw

Op 22 november 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs en kinderopvang

Weyts geeft huursubsidie aan de Ave Maria basisschool in Sint-Pieters-Leeuw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft een huursubsidie aan de Ave Maria Basisschool in Sint-Pieters-Leeuw. Zo kan de school op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidie komt alle leerlingen ten goede en realiseert daarenboven 17 extra plaatsen. “Deze investering is heel welkom”, zegt schepen van gebouwen Gunther Coppens van N-VA Sint-Pieters-Leeuw. “Als er genoeg plaatsen zijn in onze lokale scholen, dan moeten ouders hun kinderen niet in een andere gemeente naar school sturen”.

De Vlaamse Overheid investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen. Maar een nieuwe school bouwen kost veel tijd en het is niet op elke plaats de beste oplossing. Soms is het beter om extra ruimte te huren, zodat je sneller en flexibeler extra plaatsen in de klas kan realiseren.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft nu een huursubsidie aan de Ave Maria Basisschool in Sint-Pieters-Leeuw. Zo kan de school op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidie komt alle leerlingen ten goede en realiseert 17 extra plaatsen in Ave Maria Basisschool in Sint-Pieters-Leeuw.

“Er is al snel extra capaciteit nodig in onze scholen”, zegt schepen van gebouwen Gunther Coppens van N-VA Sint-Pieters-Leeuw. “Met de steun van de minister kan er vlot extra ruimte bijkomen in de Ave Maria Basisschool. Zo blijven kinderen verzekerd van een plaatsje in een klas dichtbij huis”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is