Zwerfvuil is geen lokaal probleem

Op 15 april 2018, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Op zaterdagvoormiddag 14 april trokken de leden van N-VA Sint-Pieters-Leeuw hun fluohesjes aan, namen ze grijpers en vuilzakken in de hand en pakten ze het zwerfvuil in het gehucht Zuun aan. Eerder deze vakantie ruimde jong N-VA al de omgeving van het Zonnig Leven op. Een twintigtal N-VA leden haalden zo op een voormiddag een twintigtal vuilzakken op.

 

“Het is onwaarschijnlijk wat we allemaal hebben gevonden op die paar uurtjes tijd. Blikjes, flesjes, sigarettenpakjes, maar ook autovelgen, plastiek wikkelfolie, muurtegels, een volledig bestek en kledij behoren tot onze buit.”, aldus milieuschepen Gunther Coppens.

 

Door deel te nemen aan deze actie wil N-VA Sint-Pieters-Leeuw de aandacht vestigen op het probleem van sluikstorten. “Zwerfvuil is geen lokaal probleem, je vindt het overal. Als lokale N-VA afdeling zijn wij bezorgd om de sluikstortproblematiek. Vele mensen zijn zich niet bewust dat het dumpen van plastiek en chemische producten rampzalige gevolgen kan hebben voor mens, dier en natuur. Meer dan ooit zijn wij ervan overtuigd dat we ons milieu moeten beschermen, willen we onze planeet in ere houden. Het is dan ook hoopgevend dat vele Zuunse inwoners onze actie spontaan kwamen aanmoedigen”, aldus voorzitter Herwig Smeets.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is